nlc.hu
Aktuális

Roham a vágott virágokért

Nem bírják a török virágosok a britek rohamát

II. Erzsébet halála miatt a kereslet 90 százalékkal ugrott meg, ám a török virágtermesztők ezt már nem győzik.

Egekbe szökött a vágott virág iránti kereslet Nagy-Britanniában a királynő halála, amit a török virágtermesztők nem győznek kielégíteni.

Hatalmas a kereslet Nagy-Britanniában a vágott virágok iránt (Fotó: Getty Images)

Hatalmas a kereslet Nagy-Britanniában a vágott virágok iránt (Fotó: Getty Images)

Az antalyai árutőzsde közlése szerint 90 százalékkal több megrendelés érkezett vágott virágra II. Erzsébet szeptember 8-iki halála óta, de a török termelők csak negyven százalékban képesek kielégíteni a megnövekedett igényeket, mivel a szezon a vége felé jár és más vásárlók felé is vannak kötelezettségeik.
    
A dél-törökországi, Antalya és Isparta környéki virágkertészetek hagyományosan kamionokkal küldik Nyugat-Európába a virágszállítmányokat, a rendkívüli brit megrendelések teljesítésére azonban kénytelenek voltak repülőgépeket bérelni.
    
A Turkish Airlines légitársaság közölte, hogy 13 tonna – félmillió szál – virágot szállít a nagy-britanniai kegyeleti szertartásokra, az utolsó virágjáratot pénteken indítják útnak. A brit virágboltok eredetileg 18 tonna virágot szerettek volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top