nlc.hu
Aktuális

Kamera a vécében

Vécébe szerelt kamerákkal figyelte meg dolgozóit egy kínai cég

Állítólag csak a dohányzó kollégákat akarták lebuktatni a mosdóba szerelt kamerákkal.

Egy kínai cég azért kapott bírságot, mert megfigyelő kamerákat szerelt fel a WC-fülke fölé, hogy megfigyelhesse az alkalmazottakat a mosdószünetek alatt.

A munkaidő alatti WC-használat már jó ideje vitatott téma Kínában. Vannak olyan cégek, amelyek csökkentik az alkalmazottak fizetését, mert túl sok időt töltenek a WC-ben, és vannak olyanok is, amelyek megbírságolták a dolgozókat a napi többszöri vécéhasználatért. Sőt egyes vállalatok időzítőket szereltek fel a WC-fülkéire. De egyik példa sem közelíti meg a Fujian tartománybeli Hsziamen egyik technológiai vállalatának „megoldását”, amely állítólag kamerákat szerelt fel a fülkék fölé, hogy figyelje alkalmazottait a mosdószünetekben.

A WC-ben lévő kamerákról készült fotók nemrégiben eljutottak a kínai közösségi médiába, ahol gyorsan terjedtek. Nem sok idő telt el, míg valaki felismerte a hátteret a hsziameni China Aviation Lithium Battery Technology Co., Ltd. lítiumelemek gyártására szakosodott állami vállalat fürdőszobájában.

Miután a fotók elterjedtek, és a hírügynökségek felvették a kapcsolatot a China Aviation Lithium Battery Technology Co., Ltd.-vel , a cég nyilatkozattal állt elő, amelyben elismerte, hogy a kiszivárgott fotókat a megfigyelőrendszere rögzítette. Hozzátette azonban, hogy a kamerákat csak idén szerelték fel, és kizárólag a dohányzás figyelése volt a cél.

Ennél már csak az a rosszabb, amikor a nőgyógyászaton kukkolják a pácienseket rejtett kamerákkal.

 

térfigyelő kamerák

Illusztráció (Unsplash)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top