nlc.hu
Aktuális

A tüntetés után a tankerület behívatta az egyik budapesti gimnázium igazgatóját

Részt vettek a polgári engedetlenségben, 24 levelet kaptak a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai a tankerülettől

Az intézmény igazgatója összesen 24 levelet kapott kézhez, bár több mint 30 pedagógus döntött úgy, hogy sztrájkol vagy részt vesz polgári engedetlenségben.

Október ötödikén, a a pedagógusok világnapján tömegek álltak ki a tanárok mellett Budapesten, illetve több vidéki helyszínen is, reggel élőláncokkal indult a nap, így történt az a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban is, ahol először jelenlegi és volt diákok, tanárok, szülők és támogatók vették körbe az iskola épületét, majd a gimnáziumhoz közeli parkban folytatták a megmozdulást.

A Telex beszámolója szerint leragasztott szájjal tiltakoztak az elnémításukra tett kísérletek ellen, illetve felolvasták a márciusi ifjak tizenkét pontjának mintájára megfogalmazott alapvető követeléseiket. A résztvevők a parkban kiterített papírszőnyegre írhatták fel, milyen számukra az iskola, és hogy milyenné szeretnék alakítani.

A tanárok melletti szolidaritási tüntetés és koncert résztvevői Budapesten, a Kossuth téren 2022. október 5-én

A tanárok melletti szolidaritási tüntetés és koncert résztvevői Budapesten, a Kossuth téren 2022. október 5-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Egy Facebook-bejegyzés szerint a tüntetést követő napon, vagyis csütörtökön a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját behívták a Külső-Pesti Tankerületi Központba.

„Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24 névre szóló levelet azzal, hogy azokat adja át a címzetteknek, azaz nekünk, akik tegnap polgári engedetlenségi akcióban vettünk részt. A ma jelen lévő kollégák az átvételt megtagadták arra hivatkozva, hogy a mi munkáltatónk nem az igazgatónk, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató. Jeleztük továbbá, hogy holnap, október 7-én reggel 8 órakor elmegyünk a tankerület elé, hogy személyesen tőle vegyük át a levelet. Aki úgy érzi, csatlakozna hozzánk, jöjjön velünk holnap reggel 8 órakor” – írta posztjában a gimnázium egyik tanára. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top