nlc.hu
Aktuális

Kirepült a bobból az utasa, a kezelősegéd ellen folyó eljárást viszont egyelőre felfüggesztették

Kirepült a bobból az utasa, a kezelősegéd ellen folyó eljárást viszont egyelőre felfüggesztették

Az elkövető büntetlen előéletű, beismerte tettét.

Az Egri Járási Ügyészség feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a 19 éves gyanúsítottal szemben, akinek figyelmetlen munkavégzése miatt egy utas kiesett a bobszánkóból.

A hivatalos közlemény szerint az illető 2022 szeptemberében egy Eger közeli településen lévő bobpályán dolgozott, mint kezelősegéd. A rá vonatkozó munkaköri leírás szerint feladata volt többek között a biztonsági övek megfelelő bekapcsolásának ellenőrzése, ami azért is fontos, mert ez kell ahhoz, hogy a féket megfelelően használni lehessen. A baleset előtt azonban az ellenőrzés elmaradt, a bobszánkó utasa egy enyhe kanyarban, mivel a féket nem tudta használni, a bobból kiesett, minek következtében könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Nyári bob

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

A rendelkezésre álló bizonyítékok ellenére az ügyészség azért döntött az eljárás feltételes felfüggesztése mellett, mert az elkövető büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az Egri Járási Ügyészség a feltételes ügyészi felfüggesztés idejét egyébként egy évben állapította meg, ami ha eredményesen eltelik, a gyanúsítottal szemben az eljárást a vádhatóság megszünteti.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top