nlc.hu
Aktuális

Négy diákját bántotta, mégis tovább taníthat a tanár

Négy diákját bántalmazta, mégis tovább taníthat az erdélyi tanár

Két hete még 24 órára őrizetbe vette a rendőrség, most mégis tovább taníthat. Az egyetlen retorzió mostanáig, hogy három évig nem jelentkezhet magasabb pozícióra.

Az eset a torjai Kicsi Antal Általános Iskolában történt még október 7-én, amikor egy osztályfőnöki órán a tanár egy diákok közti konfliktusba avatkozott be úgy, hogy az egyik tanulót fejbe vágta a karikagyűrűjével, többeket pedig megpofozott. Az egyik tanulót olyan durván bántalmazta, hogy a sérülései 3-4 napon túl gyógyultak. Az érintett gyerekek szülei a rendőrséghez fordultak, az eljárás pedig megindult – írja a Blikk.

Tanár

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az iskolaigazgató és több tanár szerint a média felfújta az ügyet, a férfi kollégái nem a 12 éves gyerekeket, hanem a bántalmazó tanárt védték. A tanár érdekében petíciót is indítottak, valamint sorfalat álltak az iskola körül. Az iskola fegyelmi eljárást indított, mely során bűnösnek találták a 39 éves pedagógust: három évre eltiltották őt attól, hogy beiratkozzon fokozati vizsgákra, és nem tölthet be vezető funkciót az intézményben, viszont a munkaszerződését nem bontották fel, tovább taníthat. Az ügyészség egyelőre nem döntött arról, indít-e eljárást a tanárral szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top