nlc.hu
Aktuális
Hatvan méter mélyen rekedtek turisták a Grand Canyonban

Turisták rekedtek egy barlangban a Grand Canyonban

Egy föld alatti szállodában kellett várakozniuk az érintetteknek a segítségre.

Kijutottak a felszínre azok a turisták, akik vasárnap rekedtek műszaki hiba miatt a Grand Canyon egyik barlangjában – számolt be a CNN. Az eset az Arizona állambeli  Peach Springsben történt és az okozott gondot, hogy elromlott a barlangjáratban kialakított lift.

Crand Canyon egyik földalatti hotel szobája.

(Fotó: Uniqhotels.com)

Az érintettek közt több kisgyerek is volt, és olyanok, aki a mozgásukban korlátozottak.

A turistáknak egy föld alatti szállodában kellett várakozniuk, amíg a helyi tűzoltók segítségével kijutottak a felszínre. A Daily Mail úgy tudja egyébként, hogy nem is akármilyen szállás volt, ahol ki kellett bírniuk a fogságukat. A speciális barlang hotelben ugyanis egyetlen éjszaka 1000 dollárba (körülbelül 400 ezer forint) kerül.

A járatból van egy kivezető, meredek tűzvédelmi lépcső. Az érintettek közül többen ezen keresztül még vasárnap este elhagyták a barlangot, de volt, akinek egészségügyi problémák miatt ez nem volt opció. Ők helyi idő szerint hétfőn szabadultak ki a hatvan méter mélyből miután a liftet újra üzemképessé vált. Valamennyi érintett jól van.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top