nlc.hu
Aktuális

Új hatósági áras termékek

Újabb hatósági áras termékek jönnek, mentességet kap néhány intézmény a 18 fokos szabály alól

Vannak sportlétesítmények, amelyek mentességet kapnak majd a 18 fokos hőmérséklet korlátozás alól.

Mindent meg kell tenni, hogy az inflációt csökkentsük – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel. A cél az, hogy 2023 végére egyszámjegyű legyen az infláció. A miniszterelnök arról is beszélt az interjúban, hogy a következő hetekben lesznek újabb termékek, amelyek árát maximalizálni fogják – számolt be róla a Telex.hu.

Ma jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet is, amely módosítja az egyes intézmények veszélyhelyzeti működését. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt új szabály szerint az eredeti csak annyiban változik, hogy a 18 Celsius-fokos szabály alól mentességet ad néhány intézménynek.

A hőmérséklet-korlátozás nem érvényes olyan sportlétesítményre, amely

a) esetében az adott sportágra vonatkozó, jelen rendelet hatálybalépését megelőzően hatályba lépett országos vagy nemzetközi szakszövetségi előírások alapján az edzés és verseny körülményeire való tekintettel 18 Celsius-foknál magasabb léghőmérséklet biztosítása szükséges, vagy
b) nem üzleti célú közösségi, szabadidős vagy kereskedelmi célú szálláshely-szolgáltatást is biztosít

– idézi a Közlöny szövegét a 24.hu.

Korábban írtunk arról, hogy 25 százalékkal kell csökkenteni a gázfogyasztást az összes állami intézményben, kivéve a kórházakat és a bentlakásos szociális intézményeket. Az egészségügyi következmények miatt több szakszervezet is aggodalmát fejezte ki a meghatározott 18 fok kapcsán.

Orbán Viktor

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top