nlc.hu
Aktuális

Már a budapesti benzinkutak is kezdenek kifogyni

Pánikhangulat: már Budapesten is egyre több benzinkút fogy ki az üzemanyagból

Már több fővárosi kúton is akadozik az ellátás. Hiába a hatósági ár, ha nincs mit tankolni.

Eddig jobbára vidéken érezhették meg a magyar emberek a hatósági áras üzemanyagok mellékhatásait, az üres kutakat, de most már a fővárosiak is megbizonyosodhatnak arról, hogy nem minden fenékig tejfel. Az EVO 95 és az EVO dízel jelenleg Budapest több kútján is hiánycikknek számít – írja a Blikk.

Tankolás

Nehéz mit kezdeni az olcsósággal, ha elfogy… (Fotó: Pixabay)

Bár múlt szombaton a kormány szigorított, és a céges autók már nem tankolhatnak többé hatósági áras üzemanyagot, a szakértők már akkor megjósolták, hogy a lépés nem lesz elegendő az ország üzemanyag-ellátása biztosításához. Úgy tűnik, nem tévedtek, hiszen a vidék után már több fővárosi kútnál is problémát jelent az ellátás, sőt előfordul az is, hogy egyes kutakat bezárnak. Többek között a MOL Mészáros utcai és a Kerepesi úti benzinkútnál fogadja az a kiírás az autósokat, hogy a megnövekedett vásárlói igény miatt nincs lehetőség hatósági áras benzin és/vagy dízel üzemanyag vásárlására. Bár azt írják, igyekeznek mielőbb megoldani a problémát, a finomítók karbantartási munkálatai miatt a helyzet valószínűleg a közeljövőben csak rosszabbodni fog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top