nlc.hu
Aktuális

Elvesztette otthonát egy brit nő Spanyolországban

Otthon nélkül maradt egy brit anya és fia miután a spanyol hatóságok elárverezték a házukat

A Riviera de Solban található 127 millió forint értékű ingatlant egy tartozás miatt foglalták le és adtak el végül 11 millióért.

Rettenetes helyzetben találta magát egy külföldön élő brit nő kamasz a fiával együtt. Victoria Jenkins 22 éve él már Spanyolországban. Volt párjával anno Riviera de Solban vettek egy házat 280 ezer fontért ( körülbelül 127 millió forintért) és ide született fia is, a most 13 éves Sam. A kapcsolat azonban tönkrement és románcért a szokásos szívfájdalomnál is nagyobb árat kellett fizetni az asszonynak. Kiderült ugyanis, hogy volt párja – akinek a nevén volt a ház – az évek alatt felhalmozott egy nagyjából másfél millió forint értékű adótartozást, melynek ki nem egyenlítése miatt a helyi hatóságok egy idő után drasztikus lépésre szánták el magukat – számolt be az esetről a LAD Bible.

Anya sétűl a fiával. A fiú kezében egy kék, szív alakú lufi zsinórja van.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

2020. novemberben – a koronavírus világjárvány közepén – az asszonyt arról értesítették, hogy ki kell költöznie, a házat ugyanis lefoglalták és 2015-ben el is  árverezték  24400 fontért  (körülbelül 11 millió forintért). A bevételből levonták az adótartozást, de a fennmaradó összeget sem kapta meg az asszony. Azt ugyanis az illetékesek állítólag az ügyből fakadó jogi költségek fedezésére fordították. Végül 2021. áprilisában erőszakkal lakoltatták ki a brit családot.  

Victoria Jenkins és fia azóta egy ismerősnél laknak és próbálnak összeszedni annyi pénzt, hogy egy másik otthonra előleget tudjanak letenni.  Az asszonyt a történtek nagyon megrázták és felháborították. Állítása szerint nem tudott az adósságról november előtt, az arról szóló dokumentumokat ugyanis rossz címre postázták és ezért úgy tűnt, mintha szándékosan nem reagált volna. 

A sajtónak Victoria arról beszélt, védtelennek érzi magát, nem tudja megvédeni a fiát, ideges és retteg. Úgy fogalmazott,

Soha nem éreztem magam még ennyire elesettnek és zaklatottnak. Nem értem, hogy a gyerekeim jogait miért nem vették figyelembe.

A nő azt is hozzátette, hogy a ügyet nem hagyja annyiban és a Legfelsőbb Bírósághoz fordul Madridban, hogy jogi úton bizonyítsa be, ami történt törvénytelen volt. Arról, hogy az adótartozást felhalmozó volt párja miért nem segít a Victorianak, vagy legalább közös gyermeküknek, nem derült ki a cikkből. A férfival azóta nincsen semmilyen kapcsolatban, hogy 2012-ben elhagyta őt, hogy új életet kezdjen Indonéziában.

A  délnyugat-európai országban nagyon szigorúan viszonyulnak az adócsaláshoz. Shakirát például a spanyol hatóságok 14,5 millió eurós adócsalással vádolják, melyért az énekesnő – feltéve, hogy elítélik – nyolc év börtönt is kaphat.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top