nlc.hu
Aktuális

A polgári engedetlenségben részt vevő tanárok száma

Ennyi tanár vett részt a polgári engedetlenségben az elmúlt két napban

Csütörtökön és pénteken 26 vidéki és 62 fővárosi intézményben kezdtek a pedagógusok munkabeszüntetésbe.
A tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevõi a Clark Ádám téren 2022. november 18-án

Miután szerdán nyolc fővárosi tanárt rendkívüli felmentéssel kirúgtak a polgári engedetlenség miatt, újabb lendületet vett az oktatás és a pedagógusok helyzetéért zajló tiltakozáshullám, csütörtöktől számos budapesti és vidéki tanár határozatlan ideig tartó munkabeszüntetésbe kezdett.

A Tanárok a Tanárokért csoport szombat reggel tette közzé az adatokat, hogy számításaik szerint hány pedagógus vett részt a polgári engedetlenségben. A 444 által észrevett Facebook-posztban azt írják:

Az elmúlt két nap adatainak összesítése alapján 26 vidéki és 62 fővárosi intézményben összesen 840 pedagógus kezdett munkabeszüntetésbe!

Azt írják, itt nem állnak meg, szombat délutánra tüntetést szerveznek, hétfőn még több iskolában, még nagyobb számban kezdenek engedetlenségi akciókba.

A Tanárok a Tanárokért csoport a Pedagógus Egységgel és a Tanítanék Mozgalommal közösen tüntetést szervez szombaton 17 órára a Klebelsberg Központ elé, hogy kifejezzék szolidaritásukat a megbüntetett pedagógusok iránt, és felelősségre vonják az intézkedések végrehajtóit.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top