nlc.hu
Aktuális

A teskándi álJézus

Ezreket vert át és nőket csábított el a magát Jézusnak kiadó teskándi férfi

A férfi magát Jézus reinkarnációjának adta ki.

Egy 69 éves, a Zala megyei Teskándon élő férfi, T. Miklós magát Jézus reinkarnációjának kiadva egy valóságos szektát épített maga köré, és – a gyógyításért cserébe – csalt ki pénzt közel két tucat áldozatától – írja a Blikk. A férfi három éve bukott le és eljárás indult ellene. A szabadlábon lévő idős férfit hamarosan bíróság elé állítják, s ha mindent beismer, 6 évre kerülhet börtönbe.

T. Miklós évtizedek óta adta ki magát energiával gyógyító mesternek. Főként csoportos foglalkozásokat tartott, de az is előfordult, hogy egyénileg fogadta a „betegeit, tanítványait”. A nyugdíjas közgazdász önmagát naiv, jámbor, a pénzügyekhez, az anyagi természetű dolgokhoz nem értő személyként tüntette fel, hogy azt a látszatot keltse, számára nincs jelentősége a pénzben mérhető javaknak: ezt Zala, Somogy, de még Pest megyében is bevették a teskándi Jézustól, akinek napi 40 kuncsaftja volt, és mindenki nyolcezer forintot fizetett, persze a férfi számlát nem adott.

A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, nemcsak a pénzekkel trükközött, de a szóbeszéd szerint lányokat is elcsábított. A hírek szerint több, alig húszéves lány is lefeküdt a szeánszait a Zalaegerszeghez tartozó jánkahegyi házában tartó álgyógyítóval, aki a „híveket” érzelmileg zsarolta és befolyásolta. A falubeliek szerint előfordult, hogy Miklós azt kérdezte a híveitől, mit szólnának, ha kiderülne, hogy Jézus ott ül velük szemben – idézi a lap a férfi egy nevét elhallgató áldozatát.

Teskánd polgármestere, Sipos László szerint a falu megosztott a kérdésben. A botrány kirobbanása után néhány helyi kiplakátozta a falut egy papírral, amelyen Miklós fénymásolt fotója alatt két mondat szerepelt: 

Ő a valódi Jézus Krisztus! Ne bántsátok!

áljézus

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top