nlc.hu
Aktuális
Fogházbüntetésre ítélték a várpalotai hintabaleset vádlottjait

Elítélték a várpalotai hintabaleset vádlottjait

5 évvel ezelőtt történt Várpalotán, hogy leszakadt egy vidámparki hinta, amiben egy 18 éves fiú súlyosan megsérült. Most elítélték a baleset felelőseit.
Várpalotai hintabaleset

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a várpalotai hintabaleset két vádlottját a Veszprémi Törvényszék csütörtökön. A másodfokú ítélet szerint az elsőrendű vádlott nyolc hónap, a másodrendű vádlott tíz hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott – írja az MTI.

A baleset 2017-ben történt, mikor Várpalotán egy vidámparki kalapácshinta meghibásodott, eltört és a benne ülők közül többen kiestek belőle. Hatan megsérültek, köztük az akkor 18 éves Krisztofer is, aki 15 métert zuhant, a fejét pedig beütötte a betonba és azonnal kómába esett. A fiatalembert életveszélyes állapotban szállították kórházba, de nem igazán reménykedtek a felépülésében. Azonban csodával határos módon Krisztofer felgyógyult, másfél év után elhagyhatta a kórházat és még a szerelem is rátalált. Az élete viszont örökre megváltozott: maradandó fogyatékossággal járó koponyasérüléseket szenvedett.

Az ítélet indoklása szerint a hintát úgy üzemeltették, hogy annak ülései nem voltak megfelelő állapotban.

Ahogy arra a Telex emlékeztet, az ügyészség két éve emelt vádat az ügyben. A vádiratban az olvasható, hogy üzemeltető többek között a fékszerkezet és a hintakarok megfelelő mechanikai biztosítása nélkül működtette a berendezést. Az esetnek még egy vádlottja volt, őt is több szabályszegéssel állították bíróság elé, így például azért, mert a megfelelőségi tanúsítványt a mechanikai biztosítás hiányában is kiállította, úgy, hogy annak tervét korábban éppen ő maga hagyta jóvá. Krisztofer családja egyébként 100 millió forintos kártérítési pert indított a vádlottak ellen.

Kiemelt kép: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top