nlc.hu
Aktuális

Újra bezár a Barlangfürdő Miskolctapolcán

Újra bezár a barlangfürdő Miskolctapolcán – frissítve!

Két hétig biztosan nem lesz nyitva a népszerű fürdő.

Október negyedikén Miskolctapolcán ideiglenesen bezárt a Barlangfürdő, de a közösségi összefogásnak köszönhetően néhány héttel később már újra tudtak vendégeket fogadni. A boon.hu viszont most arról számolt be, a turisták által kedvelt fürdőnek újra be kell zárnia.

Mint írják, az volt a megegyezés, hogy Miskolc a városvédelmi alapból finanszírozza a működés költségeit, a vállalkozók pedig a Miskolci Fürdők Kft.-vel kötendő egyedi megállapodások révén anyagilag járulnak hozzá a Barlangfürdő nyitvatartásához. A miskolci közgyűlés legutóbbi ülésén viszont az hangzott el, hogy mindössze 4,5 millió forint folyt be a vállalkozások által ígért összegből, miközben a barlangfürdő az ősz folyamán mintegy 65 millió forint veszteséget termelt.

A Miskolctapolca Barlangfürdő 2018. január 26-án

A Miskolctapolca Barlangfürdő 2018. január 26-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Egy jelenleg érvényes döntés szerint a Barlangfürdő január 9-től két hétre biztosan bezár, hogy befejezzék a bő kéthetes őszi zárvatartás idején megkezdett karbantartási munkálatokat, a boon.hu szerint arról viszont még korai beszélni, hogy utána újra kinyit-e majd.

Frissítés: A Spabook szerint egészen biztos, hogy a Barlangfürdő csak ideiglenesen fog leállni.

Ezt írta a lap hétfőn:

“A Miskolci Közgyűlésen konkrétan az hangzott el, hogy két hetes, januárban szokásos karbantartás fog történni és

“terveink, céljaink, elhatározásunk szerint szeretnénk nyitva tartani a Barlangfürdőt… a célunk egyértelmű.”

– mondta a közgyűlésen Veres Pál polgármester. A közgyűlésről készült videó itt tekinthető meg, az ominózus rész 5:35:00-tól kezdődik.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top