nlc.hu
Mindennapok

Sikersztori: újranyithat a miskolctapolcai Barlangfürdő

Közösségi összefogásnak köszönhetően újranyithat a miskolctapolcai Barlangfürdő

A rezsidíjak megemelkedése miatt számos hazai fürdő zárta be ideiglenesen a kapuit, köztük a miskolctapolcai Barlangfürdő. Most azonban úgy tűnik, megoldást találhatnak a problémára.

Ahogy azt az nlc is megírta, az országban több fürdő és uszoda is komoly gondokkal küzd a magas energiaárak miatt, és ezért több hely ideiglenesen bezárt, van, ahol kevesebb szolgáltatás lesz elérhető, máshol pedig árakat emeltek. 

Fürdők, amelyek ideiglenesen bezártak:

  • A Selyemréti strand sem lesz nyitva október 10-től, két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt zártak be. 110 embert bocsátanak el. Az önkormányzat azt közölte: a város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elbocsátott dolgozóinak, a többieket pedig segítik abban, hogy minél hamarabb új állást találjanak.
  • 2022. október 1-től határozatlan ideig bezárta medencéit a Tölgyes Strandfürdő Jászapátiban a növekvő energiaárak és elszálló rezsiköltségek miatt.
Miskolctapolcai barlangfürdő

Fotó: Facebook/Miskolctapolcai Barlangfürdő

Október negyedikén Miskolctapolcán is arra kényszerült a Barlangfürdő vezetősége, hogy ideiglenesen bezárjon, ez azonban számos egyéb, helyi vállalkozásra, például a szállásadókra is kihatással van. Ezért az újranyitás érdekében gyűjtést kezdett a város a turisztikai vállalkozásokkal és a helyi iparkamarával közösen.

Nagyjából 70 millió forintra van szükség. 

A szállodatulajdonosok közül akad olyan, aki öt millió forintot is felajánlott a cél érdekében. Október 31-én derül ki, hogy hány forintot sikerült összegyűjteniük. 

(RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top