nlc.hu
Család

Bezárnak a miskolci fürdők, tömeges elbocsájtások zajlanak

Bezárnak a miskolci fürdők, tömeges elbocsátások zajlanak

110 embert küldenek el a Miskolci Fürdők Kft-től a magas energiaárak és az infláció miatt.
Miskolci fürdő

Két fürdő jövő héten zár be, kettő pedig már most sincs nyitva karbantartási és felújítási munkák miatt. A város próbálja máshol elhelyezni az elbocsátott dolgozókat, írja az RTL. Az energiaárak növekedése és az infláció miatt azonban annyira megnőttek a költségek, hogy a város a bezárás mellett döntött. Az országban több fürdő és uszoda is komoly gondokkal küzd a magas energiaárak miatt. Sárváron 500 millió forint többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás lesz elérhető, máshol pedig árakat emeltek. A Fürdőszövetség azonban nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre.

Nem ez az egyetlen fürdő, amelynek a vezetése a bezárás mellett dönt:

  • A Selyemréti strand sem lesz nyitva október 10-től, két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt zártak be. 110 embert bocsátanak el.
  • Az önkormányzat azt közölte: a város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elbocsátott dolgozóinak, a többieket pedig segítik abban, hogy minél hamarabb új állást találjanak.
  • 2022. október 1-től határozatlan ideig bezárta medencéit a Tölgyes Strandfürdő Jászapátiban a növekvő energiaárak és elszálló rezsiköltségek miatt.

A Pénzentrum egy korábbi cikke azt írja, a háború is betett a hazai gyógyfürdőknek, a Magyarországtól keletre fekvő országokból korábban sokan érkeztek hazánkba, de az utóbbi hónapokban 20-50 százalékos volt a látogatószám-csökkenés a várthoz képest. Mindezek tükrében jelentős kockázatot vállal, aki tovább üzemelteti fürdőjét a korábbi módon. A szövetség korábbi felmérése szerint a magyarországi fürdők harmada, rosszabb esetben fele bezárásra kényszerül a következő év első feléig.

Úgy néz ki, hogy a budapesti fürdők kitartanak, de az alábbi változásokkal számolhatunk:

  • bizonyos fürdőkben rövidülhet a nyitvatartás,
  • egyes szolgáltatásokat korlátozhatnak, ahol például tíz szauna van, azok közül lehet, hogy csak hármat fűtenek fel a kihasználtság függvényében,
  • senkit nem bocsátanak el,
  • emelik a jegyek árát,

Hogy a jövőben ehhez képest mekkora áremelésekkel számolhatunk, nem tudni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top