nlc.hu
Aktuális

Májusban lesznek kész a hármas metróvonal utolsóként felújított állomásai

Metrófelújítás: az utolsó két megálló májusban nyílhat meg az utasok előtt

Egy évre volt szükség, de májusban már használható a metróállomás a Nagyvárad téren és Lehel téren is.

Ugyan a Deák Ferenc téri és Ferenciek tere állomást már januárban visszaadják az utasforgalomnak, és márciusra az Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomások is elkészülnek, illetve utólagosan akadálymentesített Dózsa György úti állomást is átadják, vagyis még várni kell arra, hogy teljes hosszában használhassuk a hármas metró vonalát

„Bár az M3 metróvonal felújításának befejezését 2023 márciusára terveztük, a megújult Nagyvárad tér és Lehel tér végül 2023 májusától fogadhat utasokat. A metrófelújítás szempontjából kulcsfontosságú két állomást 2022 májusában zárták le az utasok előtt, azóta több előre nem látható műszaki probléma merült fel, így egy év szükséges a teljes korszerűsítéshez” – válaszolta a Népszava kérdésére a BKV.

A felújított Corvin-negyed állomás az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége napján, 2022. május 14-én

A felújított Corvin-negyed állomás az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége napján, 2022. május 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A felújítás 2017. novemberében kezdődött el, elsőként az északi szakaszon zajlottak a munkálatok, itt 2019. március 30-án indult újra a forgalom, majd a déli szakasz következett, ezt 2020. október 22-én adták át, és most sorban átadják a középső szakasz felújított állomásait is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top