nlc.hu
Aktuális

Szerényebb lesz az idei ünnep

A magyarok fele szerint szerényebb lesz az idei ünnep

A kormánypártiak bizakodóbbak.
Nő karácsonyi ajándékot csomagol

A magyarok 56 százaléka gondolja úgy, hogy szerényebb lesz az idei ünnep, mint a tavalyi – írta meg a Népszava a Publicus Intézet közvélemény kuatása alapján. A kormánypártiak valamivel bizakodóbbak, mint az ellenzékiek: náluk ez az arány 44 százalék.

A várakozással kapcsolatos elvárásokban megjelennek a nemi különbségek is. A férfiak fele, míg a nőknek csak a harmada véli azt, hogy ugyanolyan lesz az idei ünnep, mint máskor, tehát a szebbik nem pesszimistább válaszokat adott a kérdésre.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek átlagosan hat embernek vesznek ajándékot, átlagosan összesen 83 ezer forint értékben. A budapestiek ebben a tekintetben többet költenek, mint a vidéki városok lakói: az előbbiben 105 ezer forint az átlagos ajándékár, míg az utóbbiban csak 58 ezer.

Érdekesség , hogy a lakosság közel 5 százaléka egyáltalán nem költ ajándékra.

A válaszadók 88 százaléka otthon marad az ünnepekre, néhányan viszont elutaznak: a többség belföldre indul, mindössze 3 százalék tervez külföldi utat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top