nlc.hu
Aktuális

Tűzesetek december 24-én

Rengeteg volt a lakástűz szenteste napján: több helyen is kigyulladt az adventi koszorú

Szusszanni sem volt idejük a tűzoltóknak.
tűzoltó,

Több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat szenteste napján. Összesen 190 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez december 24-én, 129 esetben pedig tűzoltói beavatkozásra is szükség volt. 32 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 24 épület gyulladt ki, 97 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük – számolt be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, kiragadva néhány esetet.

Négy helyen az adventi koszorú gyulladt meg. Ilyen eset volt Debrecenben, egy Ötvenhatosok terén lévő 5. emeleti lakásban. Kaposváron, a Sávház utcában a koszorúról a tűz átterjedt az asztalra is, ami fél négyzetméteren égett. A tüzet az ott lakó eloltotta, de oltás közben megégett a keze. Az adventi koszorúról az asztalra terjedt át a tűz Tasson is, a tűzoltók megfékezték a lángokat. Csornán, a Liget utcai temetőben egy sírhelyen koszorú és a sír körüli avar égett másfél négyzetméteren, de a tűzoltók gyorsan eloltották.

Tűzhelyen felejtett étel miatt volt kisebb tűz 4 helyen is: Szekszárdon, Budapesten a 2., 3. és 11. kerületben.

Délután fél három körül egy társasházi lakás egyik szobája gyulladt ki Mosonmagyaróváron. A cserépkályha mellett bútorok és párnák gyulladtak meg. A tűzoltók a lángokat rövid időn belül megfékezték. A lakásból két kutyát és két macskát is kihoztak. A macskákon már nem lehetett segíteni, de a kutyák életben maradtak. Az épületet a tűz miatt 17 lakónak kellett elhagynia, ők később hazamehettek.

Este nyolc körül pedig egy elemes gyerekjáték miatt gyulladtak ki a bútorok egy siófoki sorház egyik lakásának konyhájában. A tűz miatt az ingatlan átmenetileg lakhatatlanná vált, az ott élő három embert rokonok fogadták be.

Karácsonykor is 2 ezer tűzoltó van szolgálatban és 500 jármű áll készenlétben. Riasztást követően 120 másodpercen belül elindulnak segíteni oda, ahol baj van. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top