nlc.hu
Aktuális

Kiégett nő

„Kiégtem a munkában, maradok háziasszony”

Érdekes életterv egy nőtől, aki felmondott a munkahelyén, mondván, a férje eltartja.

Egy TikTok-felhasználó bőszítette azzal a kommentelőket, hogy leírta, munkahelyén kiégett, ezért úgy döntött, főállású feleség lesz, a férje pedig „egy puha és kényelmes életet” biztosít neki. „Csak ülök itt a hozzám illő szettemben, iszom a zöld turmixomat a kis hercegnő kutyámmal, intézem a kis ügyeimet és azon gondolkozom, nincs is ennél jobb.

Van, aki így szeret élni (Illusztráció: pexels.com)

Van, aki így szeret élni (Illusztráció: pexels.com)

Segítek a férjemnek néhány kreatív dologban a vállalkozásában, ami nagyon szórakoztató, és készítek nekünk egy finom lasagne-t vacsorára. Aztán összebújunk a kanapén a kutyáinkkal és filmet nézünk” – írja le a Sunnak egy napját.

Arról is beszélt, miért döntött így: „Mindent megtettem. Ki vagyok égve, és egyáltalán nem láttam a végét. Nagyon örülök, hogy megúsztam, mielőtt túl késő lett volna. Abban a percben, amikor rájöttem, hogy nőies, ciklikus lény vagyok, és nem tudom folyamatosan belekényszeríteni magam ezekbe a férfias struktúrákba, amelyek súlyos egészségügyi következményekkel járnak, amikor megváltozott az életem.

A kommentelőknek persze több sem kellett és emlékeztették a nőt, hogy gazdag férj nélkül nem lenne ilyen választási lehetősége. „Kiváltságos vagy, hogy megteheted. Az én számláimat nem érdekli, hogy ciklikus lény vagyok” – dohogott egy hozzászóló.

A tiktokker nő azt tanácsolta követőinek, hogy kezdjenek el „okosabban dolgozni női energia befogadásával, megtakarítással, befektetéssel és passzív jövedelem megteremtésével”. Hozzátette: „Ez az új „független nő” korszaka, aki stresszmentesen éli életét, van választási lehetősége és időszabadsága.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top