nlc.hu
Aktuális

Inflálódó tűzijáték

A tűzijátékot is elérte az infláció: akár 40 százalékkal többet fizethetsz érte, mint tavaly

Szerdától vásárolhatók meg a szilveszteri látványosságnak szánt eszközök, ezekért most 30-40 százalékkal többet kell fizetni, mint tavaly.

Bár az egyes és kettes kategóriába sorolt pirotechnikai eszközöket egész évben lehet kapni, a veszélyesebb hármas típust csak Szilveszter előtt lehet megvenni, eldurrantani pedig csak december 31-én este hattól január 1-jén reggel hatig szabad.

Pirotechnikai eszközökből kevesebb is lesz idén, mert egy jogszabályi rendelkezés miatt kevesebben jutottak engedélyhez. Akik megkapták, nagyobb forgalomra számítanak, még akkor is, ha idén jóval drágábban juthatnak tűzijátékhoz az eszközök.

Az RTL Híradó által megkérdezett árus szerint akár 30-40 százalékkal is emelkedhet az árúk, így átlagosan 20-30 ezer forintot költenek az emberek a szilveszteri látványosságra, de vannak, akiknek ez 100 ezreket is megér.

Minden évben vannak kisebb-nagyobb balesetek. Fontos ezért, hogy rendőrség által engedélyezett forgalmazótól vásároljunk eszközt, ha már muszáj.

Petárdázni továbbra is tilos, a szabályszegők akár 150 ezer forintos bírságot is kaphatnak.

2023 tűzijáték

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top