nlc.hu
Aktuális

Ezeknek a nőknek nem kell visszafizetni a diákhitelt

A kormány új diákhitel-kedvezménnyel ösztönzi szülésre a 30 alatti nőket

Elengedik azoknak a 30 év alatti nőknek a fennálló tartozásukat, akiknek a diploma megszerzését követő két évben az első gyermekük megszületik.

A családtámogatásokról szóló szerdán kiadott kormányrendelet új kedvezményt vezet be a diákhitelt felvevő nők számára. Ez alapján, ha a 30. életévét be nem töltött hitelfelvevő nőnek a felsőoktatási tanulmányai alatt vagy azok sikeres befejezését (az oklevél megszerzését) követő két éven belül gyermeke születik, vagy gyermeket fogad örökbe, a fennálló hallgatói hiteltartozása száz százalékának megfelelő összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül.

Laptopozó terhes nő.

Fotó: Getty Images

Hasonló támogatás eddig is volt a diákhiteleseknél, az új rendeletig  annál, aki az első gyerekével várandós, a betöltött harmadik hónaptól a gyerek kétéves koráig felfüggesztik a diákhitel 1 és a diákhitel 2 a törlesztését is akár, a második gyerek esetében a tartozás felét elengedik el, míg a harmadik gyerek születésénél a teljes hitel megfizetése alól mentesül az édesanya. A kiváltásnak nincs életkori határa.

(Hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top