nlc.hu
Aktuális

Megszűnnek a SZÉP-kártya alszámlák

Jövő év elejétől korlátozás nélkül fizethetsz SZÉP-kártyával

Mutatjuk, ez hogyan érint téged.
SZÉP-kártya

Január 1-jétől összevonják a SZÉP-kártya korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláit, így összeadódnak az azokban feltöltött összegek – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-vel.

A módosítás mintegy 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint pozitívan. Ahogy arra az ügynökség emlékeztet, az alszámlák között idén február óta átjárhatóság van (azaz például az élelmiszerért is fizethettél a SZÉP-kártyával), azok megszüntetése pedig azt jelenti, hogy jövő év elejétől megkötések nélkül költheted el a kártyá(i)don rendelkezésre álló összegeket. Sőt, ezentúl nem szükséges az egyes alszámlákon rendelkezésre álló összeg nagyságát folyamatosan nyomon követni. 

Mindez jelentős mértékben járulhat hozzá a szankciós energiaválság által különösen hátrányosan érintett turisztikai vállalkozások gazdasági helyzetének javításához – írj az MTI. Mert a helyzet valóban aggasztó: a szállodák negyede bezárhat itthon 2023 tavaszán. Ezen igyekeznek most segíteni, a módosítás jelentőségét pedig az mutatja, hogy 2022. november végén a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló keret mintegy 88 milliárd forint, melyet országszerte közel 50 ezer elfogadóhelyen használhatnak fel a kártyabirtokosok. A jövő év elejétől életbe lépő módosítás így elsősorban a vidéki szolgáltatók forgalomnövekedéséhez és rentábilis működéséhez járulhat hozzá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top