Megbírságolták, mert fordítva tette ki a parkolójegyet

K. Z. | 2022. December 29.
Egy nem mindennapi bírság története.

Egy apa igencsak ideges lett, amikor visszatért az autójához, és azt tapasztalta, hogy megbüntették – annak ellenére, hogy vett jegyet. Chris Amery tavaly márciusban vitte el két kisgyermekét a múzeumba, és egy fizetőparkolóban hagyta autóját. Amikor azonban visszaért hozzá, ott virított a szélvédőjén a büntetőcédula – írja a LadBible.

Közelebbről megvizsgálva a jegyét rájött, hogy véletlen fejjel lefelé hagyta az autóban. A férfi a Liverpool Echo-nak nyilatkozva azt mondta, megértette a hibáját, de nem gondolja, hogy ezért pénzbüntetést kellene kapnia. “Egyértelmű, hogy ez ártatlan hiba volt, mivel a megvásárolt jegy 13:35-ig érvényes volt, és én a két gyerekkel visszaértem már 13:20 körül” – mondta Chris. „Miért tenné ki szándékosan fejjel lefelé bárki, aki érvényes parkolójeggyel rendelkezik?” – tette fel a kérdést.

Bár az apa azt mondja, hogy látja, miért kapta a büntetést, nem érti, hogy a liverpooli városi tanács miért nem gyakorol méltányosságot figyelembe véve a körülményeket. Chris végül kifizette a bírságot, mert attól félt, hogy még nagyobb büntetést kap, amit a megélhetési válság közepén nem biztos, hogy ki tud majd fizetni. De hozzátette: “Megdöbbentett a dolog, és biztos vagyok benne, hogy minden értelmes ember technikai jellegűnek tartaná az itt elkövetett “kihágást”. A fellebbezési eljárás során ismételten bizonyítékokat szolgáltattam arra vonatkozóan, hogy rendelkezem érvényes jeggyel. Azóta hivatalos panaszt is benyújtottam, mert úgy érzem, becsaptak. Ez csupán alapvető tisztesség kérdése.”

Exit mobile version