Aktuális

Egyelőre nem lesz díjmentes parkolás Budapesten

Az autóforgalom láthatóan csökkent, de egyelőre még nem érte el azt a szintet, hogy ingyenessé tegyék a parkolást a fővárosban.

A koronavírus-járvány miatt leállt az élet, bezártak az iskolák, az üzletek, gyógyszertárak, rendelők előtt sorok kígyóznak, miközben az emberek többsége otthon maradva várja a továbbiakat. Ez érezhető Budapest utcáin is, ahol szemmel láthatóan enyhébb a forgalom. Az autós közlekedésben részt vevőknek azonban egyelőre ugyanúgy parkolási díjat kell fizetnie, mint a járványügyi intézkedések bevezetése előtt. 

A 24.hu értesülései szerint a budapesti vezetés egyelőre nem tervezi a parkolás ingyenessé tételét: volt kollégánk, Rényi Ádám, a Városháza kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta, a helyzetet folyamatosan elemzik és amikor úgy ítélik meg, hogy a fizetős parkolásnak nincs forgalomszabályozási indoka, átmenetileg felfüggesztik a díjfizetést. 

Egyelőre nem függesztik fel a fizetős parkolást Budapesten

A budapesti forgalom csökkenése még nem érte el azt a szintet, hogy ingyenessé váljon a parkolás (Fotó: Getty Images)

A 24.hu szerkesztője megjegyzi, a parkolási díjak fizetésének legfőbb oka a közlekedési dugók mérséklése. 

További híreink a koronavírussal kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top