Életmód

Van étel, ami még koronavírus-járvány idején sem kell az embereknek

Vannak olyan ételek, amit sokan csak szükséghelyzetben hajlandóak megenni, de van olyan is, amit akkor sem.

Bár, mi magyarok nem megyünk a szomszédba némi gasztrofrakciózásért, elég csak a bajai vagy a szegedi halászlé tengelyére gondolni, de akár a szűk családban is parázs vitákat válthatunk ki, mondjuk a lecsó, esetleg az eszményi pörkölt elkészítésének felvetésével. Jelentős társadalmi konszenzus tapasztalható azonban arra nézve, hogy mi az, ami még a világvége eljövetele esetén sem kerülhetne az asztalra. Sokak számára ez nem más, mint a 

Hawaii pizza.

Ez a pizza jellemzően sonkával és kukoricával készül, és persze nem hiányozhat róla az ananász, ami miatt a nevét is kapta. Ezt a pizzafajtát sokan olyan mértékben gyűlölik, hogy azt még a komolyabb fociultrák is megirigyelnék, rivális csapatukkal szemben. Mások utolsó vérükkel is védelmezik az ananászos pizza létjogosultságát, de elég csak egy gyors keresést végrehajtani, hogy lássuk, a különféle fórumokon, blogokon vagy Facebook-kommentekben milyen izzó indulatokat képes kiváltani a Hawaii pizza említése. 

Mi nem állnánk egyik oldalra sem, elvégre mindenkinek szíve joga, mit szeret enni és mit nem. A Hawaii pizza ellenes csoport egyik tagja azonban nemrég bevásárlás közben az alábbi fotót készítette el egy franciaországi üzletben – de szerkesztőségünknek tudomása van hasonló helyzetről itthoni élelmiszer-üzlet esetében is.

Jól látható, hogy a mélyhűtőpult egyébként teljesen üres, de az ananászos pizzák nem nagyon akarnak elfogyni. 

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Járvány idején sem vesszük a hawaii pizzát

Az élelmiszer-üzletekből nagy mennyiségben viszik a tartós élelmiszereket, kenyérféléket – de a Hawaii pizza marad (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top