Aktuális

Koronavírus: beköszöntött a sorban állás kora

Áruházi pénztár, posta, gyógyszertár – mindenhol kígyózó sorokon kell átvergődnünk magunkat.

Miután a kormány elrendelte a koronavírus miatti veszélyhelyzetet, az emberek megrohanták a nagyobb élelmiszerboltokat. Aki nagybevásárlást intézett a napokban – tehát nagyon sokan – az pontosan tudja, hogy az üzletben töltött időt sok helyen a duplájára növelte a kasszasorokban való várakozás.

Hosszú sorok a Metro áruház pénztáránál (Kollégánk fotója)

Hosszú sorok a Metro áruház pénztáránál (Kollégánk fotója)

Amióta aztán a patikákban is rendkívüli helyzetet vezettek be – az ügyféltérben csak annyian lehetnek, ahány kiszolgálóablak van – azóta rendszerint ilyen helyzet fogadja azt, aki gyógyszert szeretne kiváltani:

koronavírus, sorban állás

Sorban állás a patika előtt a Rózsadomb Centerben (Fotó: nlc)

A jó hír, hogy a jelek szerint, ahogy telnek a napok, úgy veszik egyre komolyabban a magyarok is a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket, és ügyelnek például arra, hogy lehetőleg megtartsák az egyméteres távolságot sorban állás közben.

Hétfő reggel óta, aki postán szeretne ügyet intézni, az is hasonló állapotokra számíthat:

sorban állás, koronavírus

Sorban állás egy postahivatal előtt (Fotó: nlc)

Ha pedig létezne sorbanállás-verseny, azt valószínűleg a Honvédkórház előtt állók nyernék március 16-án. Az alábbi fotó reggel készült, és kollégánk beszámolója szerint nagyjából 100-150 méteres sor kanyargott az épületnél.

Végtelen sor a Honvédkórház előtt (Fotó: nlc)

Végtelen sor a Honvédkórház előtt (Fotó: nlc)

Igen, tudjuk, hogy embert próbáló helyzetek ezek, de sajnos most erre van szükség. Ha muszáj kimozdulnotok otthonról, legyetek türelmesek és figyelmesek egymással, nem könnyű ezekben a járvánnyal terhelt napokban senkinek.

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top