Aktuális

Évnyitóra érkező szülőket bírságoltak a pécsi közteresek

Sokan álltak tilosban, mert a szóban forgó iskola környékén nincs más lehetőség a parkolásra.

Egy pécsi iskola évnyitója alatt bírságolták végig a közterület-felügyelők a tilosban parkoló autókat – közölte az ATV híradója. Az eseményre érkező szülők közül sokan tilosban parkoltak, azonban szerintük a környéken nincs annyi parkolóhely, ami lehetővé tenné az ilyenkor érkező rokonok autóinak megfelelő elhelyezését, ahol pedig legálisan meg lehetne állni, ott a környékbeli lakók autói parkoltak. A szülők szerint direkt a büntetés miatt érkeztek a felügyelők, akik akkor kezdtek bírságolni, amikor az évnyitó már megkezdődött. 

Az egyik érintett autós tízezer forintos bírságot kapott, szerinte a többiek is hasonló mértékű büntetésben részesülhettek. Az illető egyébként még parkolójegyet is vásárolt, hogy jelezze jó szándékát, de a közterület-felügyelőket ez nem hatotta meg. A környező utcákban egyébként a hétköznapok során sem egyszerű azoknak a szülőknek az élete, akik autóval hozzák a gyerekeket, ott ugyanis éppen a tanítás kezdetekor és befejezésekor tiltják a megállást a közlekedési táblák. 

Az ATV stábja megkereste a közterület-felügyeletet, ahonnan azt a választ kapták, hogy az ellenőrzés oka éppen az évnyitó volt, ám szerintük az autósokat először csak figyelmeztették, de aki nem tartózkodott az autója közelében, arra valóban kiszabták a tízezres bírságot. 

pécs évnyitó parkolás bírság büntetés

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top