Aktuális

Meglepő tanévnyitó egy budapesti iskolában

Koncerttel ünnepelték a tanévkezdést egy budapesti iskolában a diákok, akiknek az igazgató azt is megengedte, hogy a programnak megfelelő, laza ruhában érkezzenek. A fellépő a Biebers együttes volt, a Puskás testvérekkel.

Bevallom, kicsit már unalmasnak találtam a hagyományos kereteket – mondta el az NLCafe-nak Beleznay Tamás, a budapesti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, akinek saját ötlete volt a formabontás. – Az első hat osztálynak megtartottuk a formális ünnepséget, a nagy gimiseknek azonban más terveink voltak. Nekik egy koncerttel készültünk. Készült pontosabban a Biebers együttes, akinek a fiatalabb tagja volt diákunk. Az én „beszédem” egyetlen mondatból állt, valami ilyesmit mondtam: Köszöntelek benneteket, ezennel megnyitom a tanévet, fogadjátok szeretettel a Biebers együttest!

A kollégák többségét az igazgató szerint meglepte az ötlet, de a második reakció már általában pozitív volt. „Annak ellenére, hogy a díszterembe kényszerültünk az eső miatt, fergeteges volt a hangulat. Direkt úgy szerveztem, hogy egy idő után mindenki álljon, hogy tényleg olyan legyen, mint egy igazi buli. Még a kollégák közül is volt, aki elkezdett táncolni.”

Beleznay Tamás nem tud más, hozzájuk hasonló kezdeményezésről, eddig csak flashmobokról olvasott a Facebookon. Ettől függetlenül szerinte bizonyosan nem ők az egyetlenek, akik lazítani szeretnének a megszokott kereteken. És hogy jövőre mit találnak ki? Egyelőre nem tudja, de valószínűleg az idei forgatókönyv lesz mostantól a befutó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top