nlc.hu
Gasztro

Mcdonald’sos ételt evett a Starbucks parkolójában, megbírságolták

Megbüntették, mert mekis ételt evett a Starbucks parkolójában

A férfi és a barátnője a McDonald’sban rendelt ételt az autójukban ették meg a Starbucks parkolójában. Ki sem szálltak a kocsiból, mégis megbírságolták őket.
Starbucks-logó egy épület falán

Bizarr parkolási bírságot kapott Walesben egy férfi, aki a mcdonald’sos ételt evett a Starbucks parkolójában.

Bob Spink az egyik Swansea-ban található McDonald’sban vásárolt, és sejtelme sem volt arról, hogy ez lesz élete legdrágább autós rendelése. Mivel nem talált a gyorsétteremnél helyet, az 50 éves férfi a közeli Starbucksnál parkolt le, majd a barátnőjével a kocsiben ették meg a mekis ételt.

Csak napokkal később jött a feketeleves: Bob postán kapott egy 100 fontos (45 ezer forint) parkolási bírságot, mert 16 percig voltak a parkolóban. Az autót el sem hagyták, ezért a férfi nagyon kiakadt a büntetésen: „Ez olyan, mint a legalizált lopás, nem tettem jogilag semmi rosszat” – fogalmazott.

Felháborodása ellenére Bob 14 napon rendezte a bírságot, mert így csak kevesebbet, 60 fontot kellett befizetnie. Viszont a közösségi oldalán posztolt az esetről, hogy figyelmeztesse a többi autóst, nehogy mások is hasonlóan járjanak.

A Starbucks annyit közölt az ügyben, hogy a bírság kiszabásában nem ők az illetékesek, hanem a nemzeti parkolási társaság.

Magyarországon is előfordultak bizarr parkolási bírságok. A 74 éves Katalin infarktust kapott, szabálytalanul leparkolt, és megbüntették. Amikor a bírság elengedését kérte, ragaszkodtak ahhoz, hogy ki kell fizetni a büntetést.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Unsplash/Athar Khan)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top