nlc.hu
Család

Parkolási bírság infarktus után

Infarktust kapott az autójában, de megbüntették tilosban parkolásért Katalint

Az idős nő infarktust kapott, ezért szabálytalanul parkolt, és megbüntették.
Parkolási bírság egy autó szélvédőjén

Katalin éppen a háziorvosához tartott az autójával január 22-én Budapesten, amikor a mellkasa nyomni kezdett, és zsibbadt a karja. Tudta, hogy nagy a baj, és nem vezethet tovább, ezért megállt egy kereszteződés után a 6. kerületben. Akkor még nem tudta, hogy infarktusa van – írja a Blikk.

A 74 éves nőt mentők szállították kórházba, eközben pedig a közterület-felügyelők 15 ezer forintra büntették, mert a parkoláskor nem tartotta az ötméteres távolságot a kereszteződéstől.

Katalin szerint érthető, hogy megbüntették a szabálytalan parkolás miatt, hiszen nem tudhattá, mi történt. Ám amikor a bírság elengedését kérte, a nő elmondása szerint a közterület-felügyelet felháborító, kioktató hangnemben packázott vele. Először zárójelentést, háziorvosi igazolást kértek, majd amikor ez meglett, mégis ragaszkodtak ahhoz, hogy ki kell fizetni a büntetést.

VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelet az ügyben azt mondta, a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba)

A szabály az szabály:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top