nlc.hu
Aktuális

Egy szilveszteri szerencsemalac hihetetlen története.

Hihetetlen malaca volt Zsolinak, az nlc szilveszteri szerencsemalackájának – képek

Demeter Andrea három gyermek édesanyja, állatkozmetikus, kutyatenyésztő és -tréner. Az ősszel örökbe fogadott egy halálra ítélt kismalacot. Ez a kettejük története.

Történetünk főszereplője, a rózsaszínű kismalac szeptember 10-én született Hernádon 14 tesójával. Innentől Demeter Andreáé a szó: csüngőhasú és fehér házisertés keverék, a mixek mixe, de nem lesz túl nagy… (reméljük, ez az újévi kívánság valóra válik – a szerk.) Most három és fél hónapos és ötéves koráig fog nőni.

Hihetetlen malaca volt Zsolinak, az nlc szilveszteri szerencsemalackájának - képek

Olyan ötven-hetven kilós lesz.

Egy barátunknál születtek, első vemhessége volt az anyának. Előhasi alomnak nagyon sok volt a tizennégy malac. Két malac halva született, és kettőt hozott el hozzánk Roli: Andi mentsd meg őket, ha tudod! Tehát jött a két kismalac, de első éjszaka a nagyobbik sajnos elpusztult.

Én tízéves korom óta kutyázok, most is kutyakozmetikával foglalkozom,

Megnézem
Összes kép (13)

Budapesten, Gazdagréten. Hernádon élünk a férjemmel, három gyermekünk van, 15 kutyánk (jack russellek, orosz fekete terrierek) két lovunk és még egy negyed (egy póni). Van két minnesotai törpe malacunk, núbiai kecskéink, nyulak, galambok, baromfik. Sőt, egy kézzel nevelt galambunk is van, a Kvaki… de ez egy másik história. Sok állatot megmentettem már… Kétnapos korától mézes kecsketejjel etettem fecskendőből. Napi kétszer infúzióztam a kiszáradás veszélye miatt, és naponta kétszer kapott antibiotikumot is.

Ennyire pici állatként non-stop ellátást kívánt.

Másfél hétig csak feküdt, etettem, de nem állt lábra. Utána elkezdte mozgatni a  füle végét, akkor láttam, hogy életben marad már. Azóta, a mai napig jön velem Gazdagrétre dolgozni, az André kutyakozmetikába.

Sőt, a kutya-szépségszalonban Zsoli a kiskirály: jön-megy. Kan malac és ivaros is marad, mivel szerintem ivaréretten sem lesz kezelhetetlen. Az én szavamra egyből ugrik és jön.

Tanítom agility trükkökre is: szlalomozni, sőt parancsra feküdni is tud már.

A hopi-t most tanuljuk. Születésekor körülbelül háromszázötven gramm volt, most körülbelül négy és fél kilós. Fun fact: ennek a malacnak egyenes a farkincája, mivel a törpéké nem kunkori. Zsoli kedvenc csemegéje a dió es a banán: ezzel nagyon eredményesen motiválható is. Szeret üres petpalackkal és csipogós kutyajátékkal játszani.

A karácsonyi diópucolásból sem maradhatott ki.

Naponta 120 kilométert utazik velem, a kutyakozmetikába, hívó szóra bemegy a szállítóboxba.

Bent meg hívja játszani a kutyákat! Nagy haverja George a jack russell terrierünk, lazán együtt alszanak. Itthon egyenlőre teljesen benti malac, fázik ha csak az autóig is kimegyünk a házból. Akkor betakarózik, mivel a rénszarvasos ruhácskáját már kinőtte.

Kedvenc helye a radiátor melletti babzsák.

Zsoli az egész család kedvence – és a Kozmetika vendégeinek kedvence is. Sok-sok látogatója van minden nap. Gyerekek és felnőttek is, akik még sosem láttak malacot.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top