nlc.hu
Aktuális

Északon köddel, délen tavaszi meleggel indul az év

Vastag ködtakaróval és enyhülő idővel indul 2023

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére adott ki figyelmeztetést sűrű köd miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyében a látótávolság alig pár száz méteres lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt. Vasárnap az Északi-középhegység térségében és északnyugaton estétől is tartós, sűrű ködre számíthatunk. A köd főként északon, északkeleten és a Fertő-tó környékén marad tartós, akár enyhe szitálás is kialakulhat – írja az Index.

Köd

Az ország északi része ködben úszik (fotó: Pixabay)

Sok helyen azonban kellemes fátyolfelhős-napos időre számíthatunk 2023 első napján, délnyugaton akár a 17 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. A Dunántúlon sokfelé élénk, erős lehet a délnyugati szél. Kora reggel 1-10, napközben a nyirkos, északabbi tájakon 5-10, míg az ország nagy részén 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, a legmelegebb délnyugaton lesz. A következő napokban várhatóan tovább enyhül az idő, többfelé egészen tavaszias időjárás várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top