nlc.hu
Aktuális

Ködbe borult az egész ország

Ködbe borult az egész ország, figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Azért van, ahova jut majd egy kis napfény is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével az egész ország területére első fokú figyelmeztetést adott ki.

Mint írják, szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, ez előtt pedig a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap. Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű.

A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás, gyenge ipari havazás előfordulhat.

Forgalom a reggeli ködbe burkolódzott Baross téren

Forgalom a reggeli ködbe burkolódzott Baross téren. A háttérben a Keleti pályaudvar épülete (Fotó: MTVA/Róka László)

Hozzátették, az északnyugati szél élénk, főként a középső országrészben erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ami az éjszakát és hajnalt illeti, az előrejelzések szerint közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként párás, ködös, illetve rétegfelhős körzetek is előfordulhatnak. Ezeken a tájakon szitálás, ónos szitálás is lehet. A nyugati, északnyugati szél a szélcsatornában élénk, néhol erős lesz, másutt jobbára mérsékelt marad a légmozgás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top