nlc.hu
Aktuális

Emberöléssel gyanúsítanak egy ápolót, aki a gyanú szerint egy beteg halálát okozta

Emberöléssel gyanúsítják az ápolót, aki kálium-kloridot fecskendezett egy idős nő vénájába

Amennyiben elítélik a férfit, akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet a büntetése.

Az idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt elrendelte a Pécsi Járásbíróság egy férfi letartóztatását.

A hivatalos közlemény szerint a férfi 2022. november 17. óta dolgozott próbaidős ápolóként egy klinika zárt osztály Covid-részlegén, itt feküdt az idős, magatehetetlen nő is, akinek december 17-én, a kora délutáni órákban a gyanúsított a vénás kanüljén 50 ml kálium-kloridot fecskendezett be. Az idős beteg heveny kálium-mérgezés következtében kialakult szívelégtelenség miatt hunyt el.

Gyógyszeres fiolát tart egy orvos

Fotó: Getty Images

A bíróság azért rendelte el a férfi letartóztatását, mert félő, hogy megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője – enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében – fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top