nlc.hu
Aktuális

Több mint ezer lámpát lekapcsolnak Nyíregyháza utcáin

Költségcsökkentés: több mint ezer lámpát lekapcsolnak Nyíregyháza utcáin

A biztonsági szempontok figyelembevételével döntenek arról, mely fényforrásokat kapcsolják ki.

Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt, a költségcsökkentés érdekében a közvilágítás üzemben lévő 17 600 lámpatestje közül várhatóan több mint ezret kikapcsolnak a hónap végéig Nyíregyházán, írja az MTI. 

A közvilágítási rendszerben rejlő megtakarítási lehetőségekkel már korábban is foglalkozott a város közgyűlése, most a megvalósítási szakasz következik a biztonsági szempontok figyelembevételével. Az önkormányzat hivatalos közleménye szerint a fényforrásokat nem fogják leszerelni, illetve nem egymás melletti fényforrásokat fognak kikapcsolni. 

Nyíregyháza, Móricz Zsigmond utca

Nyíregyháza, Móricz Zsigmond utca 2015. november 3-án. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A beépített teljesítménycsökkenés a nagykörutat, a Nyíregyházára bevezető főutakat és az egyéb jelentősebb utakat érinti. A lakóutcákban a lakosság biztonságérzete, az élet- és vagyonbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság megőrzése miatt nem tervezik lámpák kikapcsolását, és változatlan marad a gyalogátkelőhelyek és lehetőség szerint a csomópontok megvilágítása is. Hozzátették, a jelenlegi árakkal számolva a döntés nagyságrendileg 100 millió forintos megtakarítást eredményez.

Az intézkedés megvalósításának várható végső időpontja január 31.

 – áll a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top