nlc.hu
Aktuális

Madárinfluenza a Noé Állatotthonban

„Felfoghatatlan tragédia, ami nálunk történik” – Megjelent a madárinfluenza a Noé Állatotthonban

Zárlatot rendeltek el, és az összes ott élő madarat el fogják altatni.
Madárinfluenza szedi áldozatait a Noé Állatotthonban

Szívszaggató Facebook-posztban adta hírül a Budapest XVII. kerületében található Noé Állatotthon Alapítvány, hogy náluk is megjelent a madárinfluenza-vírus, amit valószínűleg egy vadon élő madár hurcolt be hozzájuk. Hatalmas a veszteség.

Kívülállóként és szomorú olvasni az alapítvány eddigi legfájdalmasabb és legborzasztóbb közleményét, melynek apropója leírhatatlan méretű bánatot okoz az ott dolgozóknak.

„Megtörtént amitől minden madártartó retteg, a NOÉ Állatotthonban megjelent a MADÁRINFLUENZA. Hogy ilyenkor mi történik egy állattartó telepen, arról a nagyon szigorú járványügyi szabályok döntenek. A szabályok pedig úgy rendelkeznek, hogy a telepen élő minden madarat ki kell irtani. Illetve meg kell vizsgálni a vírus hordozására képes egyéb fajok minden egyedét, a mi esetünkben a sertéseket. Tőlük egyenként garatváladék mintát vesznek és a sorsuk a a vizsgálat eredményétől függ majd” – tájékoztattak.

Ez azt jelenti, hogy az állatotthon összes mentett, meggyógyított, felnevelt, név szerint ismert madarát el fogják altatni és a disznóikért még aggódhatnak. A NOÉ Állatotthonban zárlatot rendeltek el, sem látogatókat, sem gazdijelölteket, sem önkénteseket nem fogadnak. A gazdasági udvar hosszabb zárlat alá kerül, ennek részletei egyelőre nem ismertek.

„Felfoghatatlan tragédia, ami nálunk történik. Nincsenek szavak arra, amit átélünk ezekben a napokban! Kérlek, ne írjátok, hogy Ti nem engednétek, hogy betartsák a szabályokat. Ne gondolkozzatok kiskapukon. Nem hagyhatjuk, hogy továbbterjedjen a szörnyű vírus és még több áldozatot szedjen… akkor sem, ha ebbe belehalunk” – tették hozzá zárásképp, megköszönve az együttérzést és azt, ha a követőik gondolnak az örökre elaludt védenceikre.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top