nlc.hu
Aktuális

Újbudai rendőrgyilkosság

Hangokat hallott a rendőröket megkéselő újbudai férfi

A rendőrség hősi halottnak nyilvánította a szolgálat közben elhunyt egyenruhást.
rendőrgyilkosság újbudán

Újabb részletek derültek ki arról a csütörtök éjjel történt újbudai rendőrgyilkosságról, amelyről mi is beszámoltunk. A Telex úgy értesült, hogy az elkövető már korábban körbejárta a Lecke utcai társasház lakásait, mielőtt rátörte volna az ajtót az egyik szomszédjára.

A 30 év körüli, kimondottan izmos férfi rátámadt a helyszínre kiérkező rendőrökre, közülük hármat meg is késelt, egyikük belehalt a súlyos sérülésbe. 

A zavart viselkedésű férfi hangokat hallott, ezért törhette rá az ajtót a felette lakóra, akit már szerda este is zaklatott az elkövető. Csütörtökön újra körbejárta a házat, mindenkihez becsengetett és azt kérdezgette fennhangon: „Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?”

Mindez 19 óra körül történt, akkor azonban úgy tűnt, hogy csillapodnak a kedélyek. 22 órakor viszont feldühödött állapotban kezdett randalírozni a zavart férfi, akire végül rendőrt hívtak a szomszédok.

17 rendőrautó vonult ki, az egyenruhásokat intézkedés közben sebesítette meg a támadó, aki tettét követően kirohant az utcára. Itt egy járőr először figyelmeztető lövést adott le, majd lábon lőtte a férfit, akit ezután el is fogtak.

Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester életét a szakszerű és gyors ellátás ellenére sem sikerült megmenteni, a rendőrség délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy hősi halottnak nyilvánítják.

Nyitókép: RTL Híradó videó részlet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top