nlc.hu
Aktuális

Halála után tüntették ki az Újbudán megkéselt rendőrt

Posztumusz elismerést kapott az újbudai rendőrkéselés áldozata, Baumann Péter

A mindössze 29 éves rendőr főhadnagyot, Baumann Pétert január 13-án késelte halálra a gyilkosa.
Baumann Péter

A Főpolgármesteri Hivatal hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a hősi halottnak posztumusz elismerést adományoznak. A közleményük szerint a főváros lakosságának közbiztonsága érdekében, szolgálati kötelezettsége teljesítése során hozott áldozatáért kapta meg a Dr. Barna Sándor-díjat Baumann Péter a rendőrség napja alkalmából. 

Január 13-án egy késes támadó három rendőrt sebesített meg a XI. kerületben, egyiküket olyan súlyosan, hogy életét is vesztette. Mint később kiderült, egy Lecke utcai társasházban lakó férfi beszakította a szomszéd lakás ajtaját, ezért hívták a rendőröket. A támadó intézkedés közben egy 17 centis késsel rontott a rendőrökre, majd menekülőre fogta.

A Dr. Barna Sándor-díj adományozható Budapest közbiztonsága vagy közrendje fenntartásában, annak javítása érdekében tevékenykedő szervezet állományába tartozó személynek, aki a bűnmegelőzés, bűnüldözés, közbiztonság, rendészet, tűzvédelem, tűzoltás, műszaki mentés, valamint a katasztrófavédelem területén olyan tartós és kiemelkedő munkát végzett, amellyel hozzájárult a főváros közbiztonságának vagy közrendjének javításához. Az elismerés évenként három személynek adományozható – írták a közleményben.

Fotó: Profimédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top