nlc.hu
Aktuális

Kiengedték a kórházból a rendőrt, akit combon szúrt az újbudai támadó

Kiengedték a kórházból a rendőrt, akit combon szúrt az újbudai támadó

Hamarosan hazatérhet az a rendőr is, aki a karján és mellkasán sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán közzétett egy videót, amiben annak a két rendőrnek az állapotáról számolnak be, akik megsérültek a csütörtöki támadásban

Dobos László rendőr törzszászlós szolgálatirányító parancsnokot, aki a combján szerzett szúrt sérülést, már kiengedték a kórházból, otthon, felesége és másfél éves kisfia társaságában gyógyulgat. Kállai László rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott, akit a karján és a mellkasán ért szúrás, még a kórházban van, de a rendőrség úgy tudja, hogy már szombat délelőtt hazamehet, hogy családja körében lábadozzon.

Mint ismert, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. Egyiküket, Baumann Pétert szívtájékon érte az egyik szúrás, és sajnos az életét nem sikerült megmenteni. 

A  XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, aki a támadásban életét vesztette, Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki, illetve tiszteletére pénteken megemlékezést tartottak az újbudai rendőrkapitányságnál. 

Fekete zászló a Rákospalotai Rendőrkapitányság épületén 2023. január 13-án

Fekete zászló a Rákospalotai Rendőrkapitányság épületén 2023. január 13-án. (Fotó:
MTI/Máthé Zoltán)

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top