nlc.hu
Aktuális

Hideg a szombathelyi iskolában: ez lett a vizsgálat eredménye

11 fokban fagyoskodtak a gyerekek egy szombathelyi iskolában, figyelmeztetésben részesítették a felelősöket

Napokig fagyoskodtak a diákok, megjött a vizsgálat eredménye.

Ahogy azt az egyik korábbi cikkünkben  megírtuk, 11 fokban fagyoskodtak a gyerekek egy szombathelyi iskolában, ugyanis hiába volt karbantartás és szelepcsere a téli szünetben a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában, a diákok több osztályteremben is fáztak. Németh Lászlóné, a szülői munkaközösség tagja hívta fel a Nyugat.hu figyelmét az esetre.

Üres iskolai osztályterem

(Fotó: Unsplash)

A Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága 2022. január 11-én rendelt el vizsgálatot az ügyben, és figyelmeztetésben részesítette a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját a Klebelsberg Központ elnöke, mert a téli szünetet követő első két tanítási napon a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy részében hideg volt. Az iskola karbantartója is figyelmeztetést kapott.

Az intézményben az energiahatékonyság növelése érdekében a téli szünetben 216 radiátoron a régi radiátorszelepeket modern, szabályozható termosztatikus szelepekre cserélték, amihez le kellett állítani a fűtést. A temperáló fűtés megkezdését 2023. január 5-re rendelte meg a tankerület a távhőszolgáltatótól.

A szolgáltató munkatársai a köznevelési intézmény karbantartóival közösen visszatöltötték, légtelenítették a rendszert, az épületet úgy hagyták el, hogy minden helyiségben elindult a fűtés.

A rendszer helyes működését azonban nem ellenőrizték, így a tanítás megkezdése előtt nem derült ki, hogy a rendszert nem megfelelően légtelenítették, a temperáló fűtés pedig nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez.

Ennek következtében a téli szünet utáni első két tanítási napon, 2023. január 9-én és 10-én az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top