nlc.hu
Aktuális

Csalók a Díjnet nevében

Így támadják a csalók a Díjnet ügyfeleit

Adathalász támadásra figyelmeztet a Díjnet.

Egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkoznak a csalók, ezúttal a Díjnet nevével élnek vissza. Adathalász emaileket küldenek a cég logójával, jellemzően – de nem csak – a “djnet@nakanochiharu.com” e-mail címről.

A csalók az e-mailben Díjnettől érkező visszatérítésre (“refund”) hivatkoznak, és arra kérik az érintetteket, hogy egy “Jelentkezzen be az Online számlázásomba” elnevezésű linkre kattintsanak.

Internetes vásárláshoz használt bankkártyát fog a kezében a laptopnál ülő nő

A kép csak illusztráció. Pexels/Anna Shvets)

    
A linkre kattintva a Díjnet Zrt. weboldalának bejelentkezési felületéhez hasonló oldal jelenik meg – tette hozzá a cég. A Díjnetnél azt kérték, hogy senki ne nyissa meg a linket, ne adja meg a bejelentkezési, illetve bakkártyaadatait.

Felhívták a figyelmet arra, hogy mindig ellenőrizni kell az e-mail feladóját, mert az adathalász e-maileket általában ismeretlen, esetleg idegen nyelvű e-mail címről küldik. Ezzel szemben a Díjnet Zrt. levelei mindig “@dijnet.hu” végződésű e-mail címről érkeznek – áll a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top