nlc.hu
Aktuális

Látogatási tilalom Békés vármegye kórházaiban

Látogatási tilalmat rendeltek el több kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések terjedése miatt Békés vármegye kórházaiban látogatási tilalmat rendeltek el.
A látogatási tilalomról szóló tájékoztató a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekgyógyászati Osztálya egyik bejáratán 2018. február 6-án

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.

A tilalom nem vonatkozik azokra, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást. A szülészeti osztályon a szülésnél az a hozzátartozó lehet jelen, akinek nincs felső légúti panasza és védőfelszerelést használ.

Békés vármegye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. Az év harmadik hetében 23 800 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést, a legtöbb beteg Győr-Moson-Sopron és Békés vármegyében volt a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett heti jelentése szerint.

Máshol is van tilalom

Csütörtöktől az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórház krónikus belgyógyászati osztályán, január 19-től pedig a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egységeiben van látogatási tilalom.

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Balázs Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top