nlc.hu
Aktuális

Edzőteremben lett rosszul egy sportos fiatal

Edzés közben lett rosszul egy huszonéves fiatal, sokan küzdöttek az életéért

Spinningedzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe.

A férfi biciklizés közben mellkasi fájdalomról kezdett panaszkodni, majd hirtelen összeesett. Kedvese és az edzőtársak rögtön segítségére siettek, mentőt hívtak, és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett. Azonnal több mentőegység indult segítségül, a bejelentők pedig a hatalmas pánik ellenére is pontosan követték a telefonos utasításokat és megkezdték az újraélesztést, írták az Országos Mentőszolgálat munkatársai egy Facebook-posztjukban.

mentőautó

Fotó: Facebook

Perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az egész konditerem lélegzet-visszafojtva figyelt. A mentők még sokáig küzdöttek a fiatal életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban szállíthatták kórházba.

Sajnos nem mindig sikeres az újraélesztés, legutóbb a mentők a hosszas újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni annak a gépkocsivezetőnek az életét, aki ráadásul a kollégájuk volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top