nlc.hu
Aktuális

Elfogták a garázdákat

Elfogták a fiatalokat, akik Budapesten támadtak meg embereket

Látszólag előzmény nélkül támadtak, de a rendőrség közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyomoz.

 

 

Lépett a rendőrség és elfogott négy fiatalt azok közül, akik látszólag ok nélkül támadtak rá emberekre Budapesten. Az egyik ilyen garázda akciójukról videó is készült, Gazdagréten egy katonanadrágos férfira rontanak rá, viperákkal verik, rugdossák, majd le is fújják és elrohannak.

A police.hu közleménye szerint a BRFK nyomozó főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és a két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntette, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

Fokozott közúti ellenõrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én

Képünk illusztráció (MTI/Czeglédi Zsolt)

A Telex megemlíti, hogy szombaton volt az 1945-ös budai kitörés évfordulója, amelyről magyar és német nemzeti radikálisok, szélsőjobboldaliak, nyilasok és nácik minden évben megemlékeznek. Az eseményre most már évek óta antifasiszta ellentüntetést is szerveznek és feltehetően a most elfogott külföldi fiatalok is német antifasiszták voltak.

A rendőrök a gyűlések környékén 301 embert igazoltattak, hat férfit közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása szabálysértés miatt, három férfit garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő.  Az intézkedés az I. kerület, Kapisztrán téren, az Ostrom utcában, és a Halász bástyánál, illetve a II. kerület, Széll Kálmán téren történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top