nlc.hu
Aktuális

Halottból kiszedett pacemakert ültettek be betegeknek

Halottakból kiszedett szívritmus-szabályozókat ültettek be betegeknek Romániában

Ha ez önmagában még nem lenne elég morbid, az így keresett pénzből az építési hatóságot akarták lefizetni.
Férfit ápolnak az intenzív osztályon

Több olyan orvosnál tartott házkutatást a román rendőrség, akik a gyanú szerint holttestekből kiműtött szívritmus-szabályzókat ültettek be pácienseikbe – írta meg a Maszol.

A lap információi szerint a doktorok a halottakból kiszedett készüléket újként adták el a betegeiknek, a befolyt pénzből pedig építkezni kezdtek egy természetvédelmi területen, ahol kenőpénzt ajánlottak fel a helyi hatóságoknak a szükséges engedélyek megszerzéséért.

A román Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) pénteken bejelentette, hogy a gazdasági rendőrség és legfőbb ügyészség összesen 24 helyszínen tart házkutatást Iaşi, Brassó és Neamţ megyében. Az érintett személyeket hivatali visszaéléssel, vesztegetés elfogadásával, vesztegetéssel, okirathamisítással, hamis okirat felhasználásával és csalással gyanúsítják. A házkutatások cégek székhelyén, magánlakásokban, több község polgármesteri hivatalában, néhány kórházban és egy civil szervezetnél zajlanak – írta a lap.

A bűnbanda tagjait a betegeik testi épségének és életének kockáztatásával, valamint természetkárosítással is vádolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top