nlc.hu
Aktuális

Meglátogatta a magyar mentőcsapat 15 éves Alit

Meglátogatta a magyar mentőcsapat Alit, a romok alól kimentett 15 éves török fiút

90 órát töltött a romok alatt, és végül életben maradt a török fiú, akinek a magyar mentők is küzdöttek. Most meglátogatták.
Ali, a romok alól kimentett 15 éves kisfiú a kórházban

A magyar mentőcsapat munkatársai Törökországban találkoztak azzal a 15 éves fiúval, aki csodával határos módon életben maradt a törökországi földrengés után.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat 36 órán át küzdött az Ali nevű fiúért, aki édesapjával rekedt egy ötemeletes ház romjai között. A magyar kutató-mentők egy kilenc méteres alagutat ástak a fiúhoz, de minden erőfeszítésük ellenére nem fértek hozzá, így magára kellett hagyniuk.

Reménykedtek abban, hogy Ali megmenekülhet, ami aztán valóban megtörtént: a mentési műveletek közvetkező fázisában, amikor munkagépek segítségével bontják az épületeket, és így próbálnak életeket menteni, a török egységek élve hozták ki a fiút. A gyerek 90 órát töltött a romok alatt.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagjai most meglátogatták Alit a kórházban. „Felemelő érzés volt találkozni és beszélni vele. Megélni azt a pillanatot, amikor megpillanthattuk a mosolygós fiút és a családját a kórházban. Kezet fogni vele, és elmondani, hogy mennyire büszkék vagyunk rá. Átélni a csodát, megtapasztalni azt, hogy mennyi erő van egy 15 éves fiúban. Látni azt, hogy milyen pozitívan éli meg azt a tragédiát, amin keresztül megy” – olvasható a szolgálat Facebook-bejegyzésében.

Mint írják:

Az, hogy Ő életben van, legyen példa mindenkinek. Nekünk megmutatta, hogy még a mi szakmánkban is léteznek csodák.

A szolgálat a továbbiakban is nyomon fogja követni Ali sorsát, és igyekeznek majd anyagilag is támogatni. Most pihenésre, rehabilitációra, művégtagra (az egyik lábát nem lehetett megmenteni), és sok-sok erőre van szüksége. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tiszteletbeli tagjának választották, és várhatóan nyáron Magyarországra jön.

(Kiemelt kép: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top