nlc.hu
Aktuális

Kimentették Alit, a 15 éves török fiút a romok alól

Életben van a 15 éves török fiú, akit a magyar mentőcsapatok próbáltak kihozni a romok alól

Az Ali nevű fiút a magyar mentőcsapat nem tudta kihozni a rengeteg törmelék alól, végül a török egységek munkagépek segítségével mentették meg.
Az Ali nevű fiú a törökországi földrengés utáni romok között, majd a kórházban

Életben maradt az a 15 éves török fiú, akit a magyar mentőcsapatok találtak meg a törökországi földrengés után 36 órával, de nem tudták kihozni a törmelék alól. Alit egy ötemeletes épület temette maga alá, és hiába ástak egy kilenc méter hosszú alagutat a kutató-mentők, nem fértek hozzá. A mentőcsapat most megtudta, hogy a török egységek élve hozták ki a fiút, amikor lebontották az épületet. A gyerek 90 órát töltött a romok alatt – számolt be az RTL Híradó.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Facebookon azt írja, hogy minden erőfeszítésük ellenére nem tudták Alit megmenteni, magára kellett hagyniuk, de lelkük mélyén bíztak abban, hogy a fiú megmenekülhet. (Erről korábban egy megrázó Facebook-posztban számoltak be.) Ezután következett a mentés következő fázisa, amikor már munkagépek bontják el az épületeket, és úgy igyekeznek életeket menteni.

„Vannak csodák, és most egy ilyen csodát élünk át török mentőcsapat tagjaival közösen” – olvasható a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat bejegyzésében. Alit a török hadsereg, valamint a török mentőcsapat közreműködésével kimentették. Mint írják, a fiú egyik lába sajnos soha többé nem fog működni, de három lánytestvérével és édesanyjával kezd majd neki az új életének.

A február elején bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengés több mint 40 ezer ember életét követelte Törökországban és Szíriában. A magyar mentőcsapatok több tucat embert mentettek ki a romok alól. 

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top