nlc.hu
Aktuális

Rossz élménye volt egy magyar sofőrnek a német rendőrséggel

Rosszul lett egy magyar sofőr az egyik német autópályán, a rendőrök bűnözőként rángatták ki a kamionból

A férfi szerint érthetetlen, miért voltak vele ilyen erőszakosak a rendőrök.

Szabó Dezső, egy magyar kamionsofőr február 3-án hirtelen rosszul lett vezetés közben a németországi 66-os autópályán, Hanau városa közelében. Hogy megelőzze a nagyobb bajt, a kamiont megpróbálta a leállósáv felé kell vinni, de az lesodródott az árokba, egy fasor közé.

Arra eszméltem, hogy két rendőr rángat, kiabálnak velem, szitkozódtak, megbilincseltek, nem érdekelte őket, amit mondok, azt hitték, ittam vagy drogoztam. A kocsim számítógépes adatait is megnézték, rendben volt minden, nem léptem túl a megengedett vezetési időt, nem aludtam el. Érthetetlen volt az erőszakosságuk: ha a balesetben a gerincem vagy az agyam sérül, akkor visszafordíthatatlan folyamatokat okozott volna a szervezetemnek ez a rángatás” – számolt be a történtekről a férfi a Blikknek.

Német rendőrautó parkol az autcán

Képünk csak illusztráció (Fotó: Marijan Murat/Getty Images)

A helyszínre kiérkező mentő személyzete megkérte a rendőröket, hogy vegyék le a bilincset, a magyar férfi ugyanis nincs jól. Szabó Dezsőt, aki, mint kiderült,  vírusos influenza miatt lett rosszul, három napig különleges megfigyelés alatt tartották a kórházban, az orvosok pedig igazolták, a rosszullétet nem jelezte előre semmi, nem tudhatta, hogy nagyobb baj lesz.  Szabó Dezső szerint a munkaadója nagyon megértő volt, semmi retorzió nem érte a baleset miatt. Azt viszont nem érti, a német rendőrség miért nem kért tőle bocsánatot a túlkapás miatt.

Utóbbi pedig állítólag nem egyedi eset, egy másik magyar kamionos, Hegedűs Kálmán szerint korábban is elfordult már, hogy durván bántak  egy sofőrrel. „Ma már nincs német kamionos, csak kelet-európai, s sokszor másodrendű sofőrként kezelnek bennünket. Egy másik, hasonló helyzetbe került kolléga mesélte, róla azt hitték, támadni fog, amikor a zsebéhez nyúlkált egy baleset után, pedig csak a telefonját kereste. Földre vitték, a hátába térdeltek, majd amikor rájöttek, nem fegyvert keresett, szó nélkül eltűntek, s egy másik rendőrjárőr vette át a helyszínt” – nyilatkozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top