Aktuális

Koronavírus: karanténba helyeztek egy magyar kamionost Budapesten, magyar nőt kezelnek Bécsben

Lombardiában járt, amikor megjelent a koronavírus, nincs túl jól, de egyelőre többet nem tudni.

Egy Olaszországban járt magyar kamionsofőrt karanténban helyeznek el a budapesti Szent László Kórházban – írta meg a 24.hu a Külügyminisztérium rendkívüli sajtótájékoztatója alapján. Menczer Tamás szóvivő elmondta: a sofőr még a karantén elrendelése előtt járt Lombardiában, és a római nagykövetség információs vonalán jelentkezett. Hazautazott Magyarországra, és ugyan nem lázasodott be, de nem érezte jól magát, ezért Müller Cecília tisztifőorvos elrendelte a sofőr karanténba szállítását. Ha negatív lesz a koronavírus tesztje, a kéthetes lappangási idő miatt akkor is karanténban marad erre az időre. Hivatalosan azonban még nincs koronavírusos beteg Magyarországon – mondta el a szóvivő. 

Koronavírus

Védőmaszkban áll egy férfi a koronavírusra figyelmeztető tábla előtt az észak-olaszországi Casalpusterlengo településen (Fotó: MTI / EPA / ANSA / Andrea Fasani)

A milánói ügyeleti telefonszámra egy másik magyar kamionsofőrtől is érkezett hívás, aki a lombardiai karanténban ragadt, de ő jól van, tünetmentes, van élelmiszere, tud tisztálkodni és a kamionjában tartózkodik. A Japánban karantén alá vont Diamond Princess hajón dolgozó magyart, akinek már pozitív lett a tesztje, a tájékoztatás szerint átszállították egy japán kórházba és egy újabb tesztet végeznek rajta, ha ez ismét pozitív lesz, akkor átszállítják egy megfigyelőközpontba. Egyébként jól érzi magát, nem köhög, nem lázas – mondta Menczer Tamás.

Az Utazómajom Facebook-oldal közben hírül adta, hogy egy gyanús esetet kezelnek Bécsben – szúrta ki a Blikk. „Régóta lelkes olvasónk, Bea jelezte, hogy a mai napon a bécsi kórházba került Koronavírus gyanúval. Az egyébként sokat utazó, és erről a Bejjaúton Facebook-oldalon blogoló hölgy jelenleg a Kaiser-Franz-Josef-Spital kórházban fekszik Ausztriában.” A nő maga is bejelentkezett a kórházból.

Sziasztok! A mai nappal koronavírus-gyanújával behoztak a kórházba. Állítólag 4-5 órás vizsgálat eredménye lesz a…

Közzétette: Bejjaúton – 2020. február 25., kedd

További friss hírek a koronavírusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top