nlc.hu
Aktuális

Abby Choi 28 éves hongkongi modell és influenszer meggyilkolása

Ki volt Abby Choi, a megölt és feldarabolt 28 éves hongkongi modell?

Kegyetlen gyilkosság történt Hongkongban a napokban, egy ismert influenszer és modell, Abby Choi maradványaira bukkantak rá egy lakásban. A rendőrség volt férjét és családtagjait gyanúsítja a többgyermekes anyuka meggyilkolásával.

Hétfőn kellett megjelennie a bíróságon azoknak a családtagoknak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van egy 28 éves hongkongi modell és influenszer, Abby Choi halálához. Az áldozat volt férjét, Alex Kwongot, valamint a férfi testvérét, Anthony Kwongot és apját, Kwong Kaut  gyilkossággal vádolják, anyjának, Jenny Linek pedig az igazságszolgáltatás akadályoztatásáért kell felelnie. A bíróság döntésének értelmében óvadék ellenében sem szabadulhatnak az előzetesből, írja a BBC. Az ügyben egy ötödik személyt is letartóztattak, aki állítólag Choi egykori apósának szeretője volt, és segített elrejtőzni Alex Kwongnak. A CNN szerint a nyomozás tovább folytatódik, várhatóan májusban kerül ismét a bíróság elé az ügy.

Abby Choi

Abby Choi (Fotó: Profimedia)

Abby Choi eltűnését még kedden jelentették, miután nem ment el gyermekeiért. Három nappal később, február 24-én hongkongi Tai Po negyed egyik ingatlanjában a hatóságok megtalálták a modell levágott lábát egy hűtőszekrényben, illetve az ingatlan átkutatásakor Abby Choi személyes iratai is előkerültek, ahogyan többek között húsdarálóra, egy elektromos fűrészre és néhány, az üggyel összefüggésbe hozható ruhadarabra, illetve kiegészítőkre is bukkantak. A hatóság azt is közölte, emellett a tett helyszínén két olyan edényt is találtak, amelyekben feltehetően emberi maradványok voltak. A rendőröknek nem volt nehéz megfejteni, kik állhatnak a gyilkosság mögött, korábban ugyanis volt apósa bérelhette ki azt a lakást, ahol a nő lábát megtalálták. Choi volt apósát, anyósát és sógorát még aznap letartóztatták. 

Vonaton utazó emberek nézik az Abby Choi-ról szóló híreket 2023. február 27-én Hongkongban.

Fotó: Peter Parks/ AFP

A rendőrség másnap, szombaton tartóztatta le a modell volt férjét, aki egy motorcsónakkal próbált elmenekülni. Mint kiderült, 500 ezer hongkongi dollár (kb. 23 millió forint) és 4 millió dollárnyi értéket képviselő luxusóra volt ekkor nála, vélhetően meg akart szökni az igazságszolgáltatás elől, írja az MTI.

Egy nappal később a hatóságok még több bizonyítékra bukkantak, az egyik edényben egy koponyát, több bordát és hajmaradványokat találtak.

A törvényszéki szakértők megállapították, hogy egy 6,5 cm × 5,5 cm-es lyuk volt a koponya hátsó részén, és ez alapján úgy tűnik, a modell halálát egy, a fejére mért ütés okozhatta. Choit utoljára a volt sógorával látták,  és HK01 hongkongi hírportál úgy tudja, a nőt azt követően ütötték le, hogy beszállt az autóba. Ezután a tetthelyre szállították, ahol végeztek vele. A halála pontos idejét egyelőre nem sikerült megállapítani, és nagy erőkkel keresik az eddig meg nem talált maradványokat. 

Abby Choi jómódú családból származik, saját vagyonát 100 millió hongkongi dollárra (kb. 4,5 milliárd forintra) becsülték. Az elmúlt években olyan ismert magazinokban is szerepelt, mint a Vogue, a Harper’s Bazaar, az Elle vagy L’Officiel Monaco, és több mint 100 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalán rendszeresen posztolt extravagáns életéről, legutóbbi posztjai között szerepelnek az idei párizsi divathéten készült felvételek, valamint magazinok fotózásairól készült képek is. „Az iparág egyik legkeresettebb influenszereként szerzett magának nevet” – írták róla az egyik magazinban, ahol dicsérték rendkívüli stílusérzéke miatt.

Emellett pedig többen nagyon kedves, gondoskodó személyként írták le, a The Standardnak nyilatkozó ismerősök szerint Choi igazi állatbarát volt, maga is segített bajba jutott állatokon, egyszer például egy elgázolt macskát mentett meg, de társalapítója volt egy hongkongi állatmentő szervezetnek.  Mindent megtettél azért, hogy segíts az állatokon. Egy csupa szív, kedves ember voltál. Nyugodj békében! Továbbvisszük az örökséged” – vettek búcsút tőle a közösségi oldalukon. 

Ami a magánéletét illeti, Choi 18 éves korában ment hozzá első férjéhez, akitől két gyermeke született. Miután elváltak, a TamJai Yunnan Mixian étteremlánc alapítójának fiával élt kapcsolatban, nekik is két gyermekük született. Ugyan 2016-ban ők is összeházasodtak, de hivatalosan nem jegyezték be ezt a kapcsolatot. Az ismerősök szerint annak ellenére, hogy első házassága válással végződött, igyekezett támogatni volt férje családját, egykori sógorát például sofőrként alkalmazta, soha egy rossz szót nem mondott sem rá, sem egykori apósára, akinek még egy luxuslakást is vett. Egyes források szerint nagy értékű ingatlanok miatt alakult ki komoly konfliktus Choi és volt férje családja között, a hatóságok szerint a gyilkosságot a korábban a rendőrségnél szolgáló volt após tervelte ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top